LIVIVO - Das Suchportal für Lebenswissenschaften

switch to English language
Erweiterte Suche

Suchergebnis

Treffer 1 - 10 von insgesamt 637

Suchoptionen

  1. Artikel ; Online: Zuivel kan botten verzorgingshuisbewoner sterk houden

    Groenendijk, I. / de Groot, C.P.G.M. / Grootswagers, P.

    Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

    2022  Band 166

    Abstract: A well-performed and large intervention study by Iuliano et al. showed that protein and calcium supplementation via regular dairy products reduces the risk of fractures and falls in vitamin D replete older adults in aged care facilities. The study was ... ...

    Abstract A well-performed and large intervention study by Iuliano et al. showed that protein and calcium supplementation via regular dairy products reduces the risk of fractures and falls in vitamin D replete older adults in aged care facilities. The study was performed in Australia, which raises the question whether their intervention might also be effective in aged care facilities in the Netherlands. Intake levels of protein and calcium are comparable between Australian and Dutch older adults. A higher protein intake, for example from dairy, is associated with higher muscle mass, muscle strength and bone density. Iuliano et al. showed that with accessible, regular food products, relevant health outcomes can be improved. These results are relevant for Dutch older adults as well. Future research should investigate whether sustainable dairy substitutes can be just as successful.

    Kwetsbare ouderen krijgen vaak te weinig eiwitten en calcium binnen. Een grote Australische studie in verzorgingshuizen laat zien dat extra zuivel het aantal fracturen en valincidenten onder bewoners kan verminderen.
    Schlagwörter Life Science
    Sprache Niederländisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Online
    ZDB-ID 82073-8
    ISSN 1876-8784 ; 0028-2162
    ISSN (online) 1876-8784
    ISSN 0028-2162
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  2. Artikel ; Konferenzbeitrag ; Online: Nutrition and aging

    de Groot, C.P.G.M.

    challenges and opportunities

    2018  

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Englisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Konferenzbeitrag ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  3. Artikel ; Online: Groepsconsult niet minder effectief dan individueel consult

    de Groot, C.P.G.M.

    Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Dietetiek

    2018  Band 73, Heft 4

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Niederländisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Online
    ISSN 1875-9955
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  4. Artikel ; Konferenzbeitrag ; Online: Vitamins for vitality

    de Groot, C.P.G.M.

    2017  

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Englisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Konferenzbeitrag ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  5. Artikel ; Online: Meer eiwitten, vooral bij het ontbijt

    de Groot, C.P.G.M.

    Served: samen naar betere zorg

    2017  Band 5, Heft 2

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Niederländisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  6. Artikel ; Online: Vitamine D-suppletie en kwetsbaarheid bij ouderen

    de Groot, C.P.G.M.

    Nederlands Tijdschrift voor Voeding en Dietetiek (2017) ; ISSN: 1875-9955

    2017  

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Niederländisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  7. Buch ; Online: Ouderen eten te weinig eiwitrijke voedingsmiddelen

    de Groot, C.P.G.M.

    2016  

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Niederländisch
    Verlag Active Ageing
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Buch ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  8. Buch ; Online: Ouderen hebben baat bij gezond eten en bewegen

    de Groot, C.P.G.M.

    2016  

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Niederländisch
    Verlag Active Ageing
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Buch ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  9. Artikel ; Online: Nutritional issues for older adults

    de Groot, C.P.G.M.

    Proceedings of the Nutrition Society

    addressing degenerative ageing with long-term studies

    2016  Band 75, Heft 2

    Abstract: The ageing process is influenced by a variety of factors, including extrinsic, malleable lifestyle variables. The present paper deals with the epidemiological evidence for the role of dietary patterns and key nutritional concerns in relation to survival ... ...

    Abstract The ageing process is influenced by a variety of factors, including extrinsic, malleable lifestyle variables. The present paper deals with the epidemiological evidence for the role of dietary patterns and key nutritional concerns in relation to survival and ageing-related disorders that present themselves in later life. Healthful dietary patterns appear to be most relevant in old age. Specific nutritional concerns are related to vitamin D, vitamin B12 and protein malnutrition. An important challenge to further expand the knowledge base is currently addressed by the NuAge project, acknowledging the complexity of the ageing process and integrating different dimensions of research into human healthy ageing. In the meantime, reversing poor adherence to existing guidelines for a healthy diet remains a first challenge in public health nutritional practices.
    Schlagwörter Aged ; Health ; Nutrition ; Survival
    Sprache Englisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Online
    ZDB-ID 391142-1
    ISSN 1475-2719 ; 0029-6651
    ISSN (online) 1475-2719
    ISSN 0029-6651
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

  10. Artikel ; Online: Protein derived from egg-white for heart health

    de Groot, C.P.G.M.

    BakingEurope (2016) Spring 2016

    2016  

    Schlagwörter Life Science
    Sprache Englisch
    Erscheinungsland nl
    Dokumenttyp Artikel ; Online
    Datenquelle BASE - Bielefeld Academic Search Engine (Lebenswissenschaftliche Auswahl)

    Zusatzmaterialien

    Kategorien

Zum Seitenanfang